Amarantový olej,100 ml
Dostupnost: Skladem
Vaše cena: 225,- Kč


Popis:
Amarantový olej má široké použití pro onkologická onemocnění, srdečně cévní onemocnění, onemocnění žaludku a střevního traktu...
Další použití:
- - odvádění radionuklidů, solí těžkých kovů
- - infekční a plísňová onemocnění
- - herpes, psoriáza, neurodermitida, ekzémy
- - atopická dermatitida
- - povrchová zranění, šrámy
- - onemocnění jater, infekce sliznic
- - popáleniny, proleženiny, akné, bodnutí hmyzem
- - v kosmetice pro ochranu, detoxikaci, hydrataci, zvláčnění a výživu kůže
- Amarant je kvalitní "nepravá" obilovina (pseudoobilnina). Svým vzhledem připomíná spíše dekorativní rostlinu. Český název této prastaré rostliny je laskavec.
- Amarant je širokolistá jednoletá travní rostlina o výšce 3-4 metry s množstvím nádherných květenství obsahujícími velmi měkká semena v odstínech od bílé, krémové, růžové, červené až černé barvy o průměru pouze 1-1,5 mm. Každá rostlina produkuje 40-60 tisíc semen.
- Země původu amarantu je střední Amerika. Znali ho již Staří Inkové, Mayové a Aztékové, pro které byl posvátnou plodinou. Ti ji využívali dvěma způsoby. Ze zrn připravovali mouku a listy upravovali jako zeleninu. V žádném salátu nesměla chybět. Sklizeň amarantu byla pro Indiány slavností, na které se podílela celé vesnice. Indiáni věřili v zázračnou sílu pokrmů z amarantu, cenili si jej více než zlata, nazývali jej "nesmrtelným" a uctívali ho jako dar bohů. Španělští kolonizátoři po dobytí říše Inků vydali dokonce zákaz pěstováni amarantu z důvodu jeho posvátného uctívání. Do Evropy byl amarant zavezen v 16. století. Je symbolické, že samo slovo amarant z řeckého slova amarantos znamená nevadnoucí, věčný kvítek. Květenství amarantu skutečně nikdy neuvadají. Vysušený amarant může po celou zimu být ve váze, za což ho nazývají zimním přítelem lidí. Starým Řekům amarant sloužil jako znak nesmrtelnosti. Švédská princezna Kristýna dokonce založila v roce 1653 řád kavalírů Amarantu. Po více než čtyřsetletém zapomnění si lidstvo vzpomnělo na tuto plodinu, která má unikátní chemické složení, čímž se řadí k univerzálnímu použití.
- Zvláštní pozornost vědců přitáhla skutečnost, že amarant patří k rostlinám typu C (čtyřuhlíkového) a má zvláštní druh fotosyntézy, čímž se vyjasňuje i kolosální potence produktivity a růstu. Stravuje 2-2,5 × více uhličitého plynu než jiné rostliny obdobného druhu (kukuřice, cukrová třtina atd.).
Dávkování:
- 1-3 čajové lžičky denně nejlépe 20-30 minut před jídlem, může se přidávat i do stravy.
- Vnější použití: výživa kůže, sliznic. Protože základním komponentem lidské kůže je skvalen, rychlost vstřebání oleje je veliká. Na kůži po namazání zůstane málo nebo vůbec nic a rychle se vytváří antibakteriální bariéra. Kůže zůstává dlouho zvlhčená a chráněná.
Složení:
- Složení na 100g: 50g za studena lisovaného oleje ze semen ostropestřce, 50g slunečnicového oleje
- 50% SLUNEČNICOVÉHO OLEJE UMOŽŇUJE ORGANIZMU, ABY TENTO OLEJ LÉPE PŘIJAL A ZPRACOVAL. TATO KOMBINACE JE CÍLENÁ - NENÍ NA ZÁVADU.
- Vedlejší účinky nejsou známy
Objem:
- 100 ml



